Lucasforlife#6

Aan de vooravond van Ruths vijfde verjaardag, keren we vijf jaar terug in de tijd. De hele zwangerschap lang was Lucas ervan overtuigd dat hij een zusje kreeg. “Lucas krijgt een zusje, want Lucas is al een broertje. En mama is een meisje, dus de baby is ook een meisje” verkondigde hij parmantig aan al wie het horen wilde. Tegen juf Isa van de instapklas ging hij nog een beetje verder: “Ik krijg een zusje en ze heet Sarah” vertelde hij op een dag. Toen juf Isa mij kwam feliciteren dat we een dochter Sarah gingen krijgen, hoorde ik het in Keulen donderen! We wisten het geslacht van de baby helemaal niet en de naam Sarah was helemaal niet in de running.

IMG_0034

Op donderdag 3 maart werd onze Ruth dan eindelijk geboren. Toch een meisje! Eindelijk konden we onze favoriete meisjesnaam gebruiken, al had Lucas hem ook gekregen als vierde naam. We moesten midden in de nacht naar het ziekenhuis en tante Machteld en tante Reinilde ontfermden zich over Lucas. In de namiddag kwam Lucas op bezoek om kennis te maken met zijn zus. Zijn gezicht sprak boekdelen!

IMG_0458

Maar mama’s avondeten was minstens even interessant.

IMG_0465

Lucas sloot zijn zusje meteen in zijn hart en vanaf dag 1 trad hij op als een echte grote broer en beschermer. Apetrots was hij, toen we Ruthje kwamen tot in de Lieveheersbeestjesklas.

IMG_0102

“Tante Isa! Mijn mama heeft mijn baby mee” riep hij uitgelaten toen ik hem met Ruth in de draagzak uit school kwam halen.

Gelukkige verjaardag Ruthepetuut! Ik weet zeker dat je grote broer morgen meeviert hierboven.

4 gedachten over “Lucasforlife#6”

  1. Lieve Ruth, papa en mama. Fijne dag met jullie jarige. Heel veel goede gedachten van mij voor jullie en jullie lieve Lucas, waar ik nog zo veel aan moet denken. Dikke kus voor Ruth, die mij helemaal niet kent, maar toch………….Mariëtte

  2. Heel fijne verjaardag voor kleine Ruth. En voor jullie allemaal ook veel sterkte voor de eerste keer een verjaardag zonder dat Lucas er is om mee te vieren…

  3. Voor jullie heeft alles, ieder feest, iedere verjaardag, iedere uitstap, nu ook een andere, meer spirituele kant. Al ben ik niet echt gelovig, toch geloof ik dat Lucas niet ver weg is en ook al die zaken van ergens uit volgt. Met zijn typische glimlach, met zijn sprekende ogen en zijn schaterende lach. Ondeugend, maar toch zo lief 🙂 Dus Ruth, fijne verjaardag meid en maak er een mooie dag van, samen met iedereen die jullie lief heeft xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.