Goede Vrijdag – lijden

Op 1 augustus 2015, in het midden van Lucas’ chemobehandeling, werden we geconfronteerd met een voor ons uitdagende slogan over omgaan met lijden in de inkomhal van Gasthuisberg. We schreven er een, voor ons doen, zeer boze blog over: Ongepaste reacties.
Dit bleef niet zonder gevolg: vele mensen reageerden heel ondersteunend en bestookten tegelijk verschillende diensten binnen Gasthuisberg. De pastorale dienst van het ziekenhuis contacteerde ons en in een soms wat pittige maar steeds zeer respectvolle dialoog, werd het één en ander gekaderd en uitgeklaard. Een tijdje later werd de slogan overgebracht naar de afdeling psychiatrie omdat het vanuit deze context door patiënten opgesteld was.
Het heeft ons stevig doen nadenken hoe te verwoorden hoe wij zin proberen geven aan al het lijden van en om Lucas. Deze week verscheen hiervan een mooie uitwerking in Kerk en Leven, met dank aan Luc die heel gevoelig en respectvol een chaotische woordenstroom in een helder artikel (kerkenleven_1458643920_161212) wist weer te geven. Een mooi eerbetoon op deze Goede Vrijdag aan Lucas en alle mensen die ons blijvend ondersteunen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.