Chemo 4: zweten!

We zitten sedert deze ochtend op Gasthuisberg voor de vierde chemokuur.  Lucas liet zich zonder problemen aanprikken.  Hij begint al die medische handelingen die hij in het begin verafschuwde en alleen met luid gebrul en wild gestamp onderging, zowaar leuk te vinden.  Hij legt heel precies uit aan de verpleegster wat ze moet doen en helpt waar hij maar kan.  Deze ochtend werd ook nog een thoraxfoto gemaakt.  Lucas mocht nadien zelf bekijken hoe hij er vanbinnen uitzag. Mama kon hem ook zijn ‘prikdoosje’ (port a cath) aanwijzen en heel precies tonen waar zijn canule heeft gezeten.

De rest van de dag bleven tante Machteld en daarna Bobonne bij hem, want mama ging nog een beetje werken in het nieuwe huis.  Het was geen gewone donderdag: deze namiddag was er vrij podium waar Lucas en Bobonne zich volledig lieten gaan in een duet voor mondharmonica, met luid applaus tot gevolg.

Mama kwam na het avondeten terug.  Ook deze avond valt er nog vanalles te beleven op de afdeling: snoepbrochettes maken, kampvuur en daarna lampionnentocht door het ziekenhuis.  En zo is deze chemodag 4.1 weer voorbijgevlogen!

Een gedachte over “Chemo 4: zweten!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.