Drukke tijden

Met de komst van de maand september leven we allemaal weer in een hogere versnelling: de grote broers weer naar school, grote zus weldra op kot, Ruthje weer naar de crèche, mama weer aan het werk, regelmatig werkmannen in huis, … Hoewel er natuurlijk veel aan Lucas voorbijgaat, doordat hij thuis blijft, is ook zijn agenda goed gevuld.  Op maandag- en dinsdagnamiddag krijgt hij thuisonderwiis en op woensdag muziektherapie.  Op donderdag moet er meestal een bloedname gebeuren en gaan we om de drie weken het ziekenhuis binnen voor chemo.  Daarnaast doet papa, die thuis blijft om voor Lucas te zorgen, nog een heleboel dingen samen met hem: boodschappen doen, naar de speeltuin gaan, klussen, werkblaadjes maken, fietsen, samen musiceren, mama opzoeken op haar werk … Veel tijd om zich te vervelen blijft er niet over.  We krijgen ook nog steeds veel bezoek over de vloer, zowel voor Lucas als om het nieuwe huis te bekijken.  Het zijn unieke tijden: enerzijds hebben we nog nooit zoveel tijd gehad als nu, anderzijds zijn we nog nooit zo weinig baas geweest over onze tijd –  en dat laatste viel, gezien Lucas’ verbazingwekkend goede gezondheid, dan nog heel erg mee.  We kunnen maar hopen dat het zo blijft, aftellen en uitzien naar het einde van de behandeling.  Dankzij de drukte en afwisseling gaat het gelukkig allemaal sneller vooruit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.