De cirkel is rond

Lucas’ gevecht tegen kanker startte met een bezoek aan de NKO-arts op vrijdag 24 mei. Hoewel zij ons wel meteen doorstuurde naar het ziekenhuis, sprak ze zich bij deze consultatie niet echt uit over de reden van die zwelling in Lucas’ mond en keel die zo plots was komen opzetten. We hebben ons dan ook vaak afgevraagd of zij vermoedde wat er aan de hand was.

Vandaag kreeg papa de kans dit te vragen. Hij ging met een van de grote broers op consultatie en nam Lucas mee. De dokter herinnerde zich die bewuste consultatie nog heel goed en was zelf erg geschrokken toen ze achteraf te horen had gekregen dat het kanker was. Ze had het niet vermoed. Ze wist alleen dat die zwelling heel abnormaal was en dat er op korte termijn een reëel verstikkingsgevaar was. Ze was erg blij te zien en te horen dat Lucas het goed maakt.

En zo is deze cirkel rond: het verhaal dat in mei bij de NKO-arts startte, werd daar vandaag ook afgerond. Het was heel speciaal om de dokter te kunnen bedanken. Zonder haar was het wellicht heel anders gelopen.

En voor de rest van het jaar zijn wij normaal gezien dokter- en ziekenhuisvrij. Pas eind januari worden we weer verwacht voor een controle. Wat ons betreft zijn de Feestdagen ingezet!

Een gedachte over “De cirkel is rond”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.