Bloed geven … doet leven!

Deze namiddag is het weer tijd voor controle op de dagzaal. Er zijn leukere manieren om zo’n schitterende lentenamiddag door te brengen, maar Lucas laat het gelukkig niet aan zijn hart komen. 

We starten met een leuke verrassing, want Lucas is meer dan een kilogram bijgekomen! Straks moeten we hem nog op dieet zetten! De bloedwaarden zijn echter niet zo goed. Hoewel de witte bloedcellen nog OK zijn, is het aantal bloedplaatjes en rode bloedlichaampjes veel te laag, waardoor een bloedtransfusie nodig is. Voorts heeft de chemo de vervelende bijwerking dat er niet alleen ontsteking is van het mondslijmvlies (aften), maar ook van het darmslijmvlies, met een heel branderige, jeukende luieruitslag tot gevolg. Dat in combinatie met wat constipatie, levert wel heel wat ongemak op.

Ondanks de slechte bloedwaarden blijft Lucas vrij energiek en heeft een behoorlijke eetlust. En ik weet niet of ze deugnieterij ook kunnen meten in het bloed, maar daarmee zit het vandaag in elk geval meer dan snor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.