Scan

Morgen mag Lucas weer naar huis. De chemo is toegediend, nu wordt er nog 12 uur nagespoeld via het infuus. Onze dappere jongen heeft het deze keer wonderwel doorstaan zonder al te veel misselijkheid. De vele Disneyfilms die we mochten lenen hebben het lange ‘liggen’ draaglijk gemaakt, zowel voor hem als voor ons, want de chemo werkt duidelijk ook in op zijn humeur.

Deze namiddag kwam de professor van NKO de tumor nog eens bekijken. Hij was erg verheugd over de evolutie: de tumor is zeker een centimeter kleiner dan bij de vorige inspectie. Bovendien kan Lucas zijn mond veel verder opendoen. Komende donderdag wordt er een CT scan gemaakt en op basis van de resultaten daarvan zal beslist worden of de tracheacanule kan worden verwijderd. Op die scan kunnen we dan ook zien of het deel van de tumor dat niet met het blote oog zichtbaar is eveneens gekrompen is. Dat wordt weer een erg spannende dag!

 

2 gedachten over “Scan”

  1. Wat een fantastisch nieuws! Weer een kuur afgewerkt en een stap dichter bij de genezing! Knap gedaan dappere Lucas, mama en papa!

  2. Dat is echt goed nieuws! En ik ben blij dat deze tweede chemo voor iedereen minder belastend was…Geniet van de ‘thuisdagen’ – jullie zijn steeds in onze gedachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.