Overgeven, overgeven en ja … Overgeven

De chemo laat zich lang en stevig voelen deze keer. Na een hele dag overgeven en erge buikkrampen gisteren, herleefde Lucas gisteravond plots helemaal. Hij lachte, sprong en kwam aan tafel om een gigantisch bord witloof met hesp en kaassaus te verorberen en oh ja, ook nog een stuk gebraden kip. Ook de medicatie ging vlot binnen en om 19u begon een rustige nacht.

Helaas ging het deze morgen vroeg weer in mineur: erge buikkrampen en weer overgeven, overgeven en ja, overgeven. Vreselijk om hem zo ellendig te zien en je zo machteloos te voelen. Een kersenpitkussen warmen, even bij hem zitten, voetjes masseren, meer kunnen we niet doen en zelfs dat wordt soms geweerd. In zijn diepste ellende sluit hij zich af van alles en iedereen.

Hopen maar dat de chemo snel uitgewerkt is. We hebben ‘maar’ twee keer meer te gaan, maar het belooft nog heel zwaar te worden, zeker in combinatie met de bestraling.

4 gedachten over “Overgeven, overgeven en ja … Overgeven”

 1. Dag Tomas en familie. Nu pas jullie blog ontdekt. Heel veel sterkte voor de kleine Lucas en heel veel moed voor jullie allemaal!!!! Diane

 2. Moet vreselijk zijn om te aanschouwen, ook de machteloosheid moet zwaar om dragen zijn! Op zo’n moment is het moeilijk om positief te blijven, maar jullie bewijzen zo hard dat het kan!
  Veel sterkte x

 3. lieve diewer en tomas, jullie zullen je inderdaad machteloos voelen, en dat al zo’n lange tijd! geef lieve Lucas onze allerliefste en zachtste knuffels maar door: door aanslepende ziektekiemen in het huishouden lukt het me niet om langs te komen. ik wil niets erger maken.
  kan ik iets betekenen voor lucas of jullie of ruthje van op afstand? kan ruth hier eens komen spelen? of voorstel: als lucas zich beter voelt tegen vrijdag: heb net gelezen in de Rondom dat er in het prov domein een magisch slotfeest gegeven wordt met een vertelavond op een feeëriek verlicht domein. slotact is vuurshow om 21.45u. zin om samen te gaan? ik zit alleen met de kids. zou een leuke, niet te intensieve activiteit zijn voor de kids…. laat je iets weten via sms?
  dikkedikkezoen!
  katrien van corenbergh

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.